28th of September

Amazone


Toen mijn vrouw Debora een medisch traject moest ondergaan om te genezen van borstkanker heb ik instinctief besloten dit fotografisch vast te leggen. 

Nog niet beseffend wat de meerwaarde van het fotograferen zou zijn voor zowel mij als voor Debora. Het niet alleen maar ondergaan van het traject maar daar ook een creatieve rol in te kunnen vervullen bleek voor ons allebei zeer positief uit te werken. De serie gaat voor mij over: regie nemen, overgeven, afscheid en omhelzen. Maar ook over de kracht van het maken!

De intieme foto’s van ons proces zijn inmiddels diverse malen getoond tijdens bijzondere projecten. 

Ze laten zien dat het inzetten van creativiteit tijdens periodes dat je je moet overgeven aan een medisch traject een absolute meerwaarde kan hebben. Ook hoorden we dat het soms makkelijker is om over je eigen traject te praten na het zien en delen van de foto’s.

Naast de meer reportage achtige beelden (zie “Touched”) hebben we diverse keren geposeerde “Amazone foto’s” gemaakt. 

Acceptatie van het nieuwe lichaam en daar letterlijk beeld aan geven (naast natuurlijk de lol van het maken) spelen bij deze serie een rol.

De foto’s zijn op groot formaat en digitaal beschikbaar voor onderwijs of andere doeleinden, mail me als je een idee hebt!